Teven:
 
   
Lilly
Original Master's Voice Dionilight Maddie
Tess
Come On Eileen of the Hunters Pride
Fay
Jack Beauty Fay


Reuen:

 
Job
Proud Pacey of Lovely Lady's Valley
Floyd
Jack Beauty Floyd
Lance
Edison's Alliance


  ONZE JACKS:     Hoe Jack Russell Kennel "Jack Beauty" is ontstaan...
 

In 2001 zagen we in een blad een artikel over Jack Russell Terriers met foto's erbij van een ruwharige Jack Russell. We kenden de Jack Russell al wel en vonden het een hele leuke hond vanwege zijn stoere en onverschrokken karakter, maar een ruwharige/broken Jack hadden we nog nooit gezien. We waren direct verliefd, wat een leuk hondje. Op dat moment was er nog geen plaats voor een hondje in ons drukke leven. Maar toen we besloten hadden te emigreren naar Frankrijk en een huis hadden gevonden met een flink terrein erbij, wilden we graag een hondje erbij hebben. Zonder twijfel moest dat een Jack Russell worden. Het is precies het hondje wat past bij ons actieve gezin. Na lang zoeken vonden we ons eerste hondje, een klein stoer teddybeertje die we Job noemden.

Het was geweldig om Job als pup te zien opgroeien en na een tijdje gingen we het er steeds vaker over hebben hoe leuk het zou zijn er nog een hondje bij te hebben. En waarom dan niet een teefje, zodat we eens een nestje konden fokken. schofthoogte-metenEn dat teefje werd Lilly, een dochter van 1 van onze favorieten "Timec". Daarna zijn we gaan nadenken over de kennelnaam. Binnen een half jaar tijd kregen we de goedkeuring voor deze naam.

Onze honden groeien hier op tussen de paarden, kippen, parelhoenders, pauwen, konijn en kat. Ze hebben hier een heerlijk vrij leventje op de boerderij. Af en toe eens een kip of kat opjagen is natuurlijk zalig als je een terrier bent. Hieronder een beschrijving van onze honden.         Job (Reu)     -     Proud Pacey of Lovely Lady's Valley
Original_Jack_Russell

Geboorte datum: 21-11-2007
Gewicht: 7,6 kg
Schofthoogte: 27,5 cm
Borstomvang: 43 cm
Beharing: Broken

 

Karakter Job:
Job is een lieve, speelse allemansvriend maar vooral gericht is op 1 baas. Hij let steeds op de baas of hij misschien iets voor hem kan doen wat hem tot een echte kameraad maakt. Het is een echte terriėr dus is dol op grondwerk. Een mol of een muis uitgraven is voor hem een koud kunstje. Hij is liever actief dan dat hij komt kroelen of knuffelen, in huis ligt hij liever rustig in zijn mand voor de kachel. Hij is gek op ballen en andere speeltjes maar de liefde gaat bij hem vooral door de maag en lust alles. Jammer voor hem, hij krijgt maar 2x per dag zijn brokjes en als snack geven wij het liefst een geperst kauwbot want andere snacks slikt hij liefst zonder te proeven heel door. Een mooie eigenschap van Job is dat hij zijn behoefte altijd onder een struik uit het zicht doet.

Uiterlijk Job
Job heeft een stoer uiterlijk door zijn volle borstpartij en zijn stevige voorpoten. Zijn vacht is tussen broken en ruw in, wit met symmetrische bruine vlekken op de oren en ogen, een bruine vlek om de staartaanzet en 1 bruine vlek op zijn rechter flank. Hij heeft een prachtige rechte en volle staart, zwart omrande nieuwsgierige, alerte donker bruine ogen.

Stamboom Job: Klik hier

Meer foto's van Job

Onze andere Jacks  Lilly   (Teef) -   Original Master's Voice Dionilight Maddie
Female Lilly

Geboorte datum: 07-02-2008
Gewicht: 6,5 kg
Schofthoogte: 28 cm
Borstomvang: 41 cm
Beharing: Broken

 

Karakter Lilly:
Lilly is een rustig en evenwichtig teefje. Door haar kalme karakter is onze reu Job ook rustiger geworden. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en zit heel graag op schoot. Als ze iets ziet wat haar belangstelling heeft kan ze wel fel zijn, bijvoorbeeld als ze de kat ziet. Ze kan verschrikkelijk hard rennen en hoge sprongen maken. We noemen haar ook wel eens stokstaartje omdat ze zo leuk op haar achterpoten kan staan. Het is de ideale hond voor mensen die een beetje bang voor honden zijn. Ze heeft een geweldig reukvermogen.

 

Uiterlijk Lilly:
Lilly heeft een elegant uiterlijk door haar mooie ranke voorpoten en haar rustige oogopslag. Haar vacht is tussen broken en ruw in, wit met bijna symmetrische bruine vlekken op de oren en ogen, een bruine vlek om de staartaanzet en 1 bruine vlek op haar linker flank. Zij heeft een mooie rechte en volle staart, zwart omrande betoverende, bijna zwarte ogen.

Stamboom Lilly: Klik hier

Meer foto's van Lilly

 

                     Onze andere Jacks


 


  Tess  (Teef) -   Come On Eileen of the Hunters Pride
april2010

Geboorte datum: 15-07-2009
Gewicht: 7 kg
Schofthoogte: 29,5 cm
Borstomvang: 41 cm
Beharing: Ruw

 

Karakter Tess:
Tess is de intelligentste van het stel. Ze leert zeer snel, luistert goed naar commando's en heeft een perfect gevoel voor non-verbale communicatie. Ze heeft graag alle aandacht en kan hierdoor wel eens een tikkeltje jaloers zijn. Ze is zeer aanhankelijk en houdt van een potje stoeien. Ze heeft wat minder op met graven naar mollen en muizen maar kan apporteren als de beste.

Uiterlijk Tess:
De vacht van Tess is ruw, geheel wit lichaam met  symmetrische bruine vlekken op de oren en ogen. Ze heeft een mooie rechte staart, zwart omrande donkere ondeugende, nieuwsgierige ogen.

Stamboom Tess: Klik hier

Meer foto's van Tess

 

                      Onze andere Jacks


 


  Fay  (Teef) -   Jack Beauty Fay
fay-23-11-2010

Geboorte datum: 01-03-2010
Gewicht: 6,4 kg
Schofthoogte: 29 cm
Borstomvang: 41 cm
Beharing: Ruw

 

Karakter Fay:
Fay is een nieuwsgierig hondje met een zacht karakter. Ze heeft veel pit en is zo vlug als water. Ze is aanhankelijk, speels en vrolijk.

Uiterlijk Fay:
De enige van onze kennel met een a-symmetrische tekening op de kop en misschien is dat waarom de meeste mensen die onze kennel bezoeken haar de leukste vinden. Haar vacht is ruw en mooi vol met een bruine vlek op haar rechter flank. Ze heeft een volle rechte staart en korte stop (snuit) en mooi gangwerk.

Stamboom Fay: Klik hier

Meer foto's van Fay

 

                      Onze andere Jacks


 

 

 


  Lance  (Reu) -   Edison's Alliance in Co-owner ship with

Geboorte datum: ................
Gewicht: .......... kg
Schofthoogte: ............. cm
Borstomvang: ......... cm
Beharing: Ruw

 

Karakter Lance:
........................

Uiterlijk Lance:
................

Stamboom Lance: Klik hier

Meer foto's van Lance

 

                      Onze andere Jacks


 


  Floyd  (Reu) -   Jack Beauty Floyd   -  1 maart 2010
aug 2010 035

Geboorte datum: 01-03-2010
Gewicht:
Schofthoogte:
Borstomvang:
Beharing:

Karakter Floyd
Floyd is een echte goedsul. Eigenlijk is hij liever lui dan moe, maar als hij eenmaal op dreef is toch ook wel weer pittig genoeg. Floyd is erg sociaal en maakt goed contact met zijn baasje. Het is een lekker kroel hondje met een heel lief karakter.

Uiterlijk Floyd
Floyd heeft een prachtige volle vacht en is de perfecte ruwharige Jack Russell. Hij heeft wel wat wag van een mini Sint-Bernard. Hij heeft een symmetrische tekening op zijn kop van bruine over de oren en ogen. De rest van zijn lichaam is wit met een bruine vlek van staartaanzet tot halverwege de staart.

Stamboom van Floyd:

Meer foto's van Floyd

 

                      Onze andere Jacks
 


 


 


©2014 Jack Russell Kennel Jack Beauty / WebDesign: Webmaster Service La Mouline